Wat is een ooglidcorrectie precies?


Plastische chirurgie is een ingreep die tegenwoordig steeds normaler is geworden. Vroeger hing er om dit onderwerp een taboe. Mensen wouden het niet zeggen wanneer ze een plastische chirurgie ingreep gepland hadden staan. Ze waren namelijk bang voor de reacties van andere mensen. Tegenwoordig is deze situatie heel erg anders. Wanneer je met mensen uit je omgeving deelt dat je bijvoorbeeld een ooglidcorrectie amsterdam gepland hebt staan, dan zal niemand hier raar van opkijken. Mensen zullen hooguit vragen wat het precies is. Dit komt omdat het een ingreep is die nog niet bij alle mensen bekend is, hier ben je aan het juiste adres om er meer over te lezen.

Wat is het doel?

Zoals de naam al doet vermoeden is een ooglidcorrectie een cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd rondom de ogen. Wanneer mensen ouder worden, dan komt het vaak voor dat de oogleden wat beginnen te hangen. Mensen kunnen er hierdoor vermoeid uitzien. Echter, hangende oogleden kunnen er ook voor zorgen dat de overtollige huid het zicht van iemand beperkt. Deze uiterlijke verandering kan voor ongemak en onzekerheid zorgen bij mensen. Een ooglidcorrectie via bijvoorbeeld www.yourface.nl is het middel om hier iets tegen te doen. Verderop lees je meer over hoe deze ingreep in de praktijk precies gaat.

Hoe gaat de ingreep?

Er is niet 1 antwoord te geven op de vraag ‘Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?’. Dit komt doordat er verschillende mogelijkheden zijn. Allereerst zit er in verschil in welk soort ooglidcorrectie er uitgevoerd zal worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een correctie van de boven oogleden. In dat geval wordt overtollige huid rondom de bovenste oogleden verwijdert. Hierdoor zullen de oogleden minder hangen. Echter, het is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een correctie van de onderste oogleden. Deze versie kan met op verschillende manieren met toepassing van verschillende technieken uitgevoerd worden.