Hoe van rugpijn afkomen: Tips voor pijnbestrijding

rugpijn

Miljoenen mensen lijden elke dag aan rugpijn, en voor velen is de pijn slopend. Als je een van deze mensen bent, weet je hoe belangrijk het is om verlichting te vinden. In deze blogpost bespreken we enkele tips die je kunnen helpen om van je rugpijn af te komen en je levenskwaliteit te verbeteren!

Zoek naar de oorzaak

Allereerst is het belangrijk te begrijpen wat de oorzaak is van je rugpijn. Vaak is rugpijn het gevolg van een spierverrekking of -blessure. Als dit het geval is, wil je concentreren op rust en ontspanning. IJs kan ook helpen om ontstekingen te verminderen. Als je rugpijn het gevolg is van een ernstigere aandoening, zoals artritis, zult je met je arts willen praten over de behandelmogelijkheden. Een veel voorkomende oorzaak van rugpijn is langdurig op een bureaustoel zitten een oplossing hiervoor zijn Ergonomische bureaustoel. Deze stoelen houden je in beweging waardoor je niet langduur komt stil te zitten.

Behandeling met medicijnen

Als je eenmaal weet wat de oorzaak van je rugpijn is, kan je beginnen met een dienovereenkomstige behandeling. Als je pijn bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door verrekte spieren, kan je verlichting vinden met vrij verkrijgbare pijnstillers of warmtetherapie. Als je pijn wordt veroorzaakt door artritis, zijn er veel verschillende medicijnen die de ontsteking kunnen helpen verminderen en de pijn kunnen verlichten.

Behandeling zonder medicijnen

Naast medicijnen zijn er nog veel andere dingen die je kunt doen om van je rugpijn af te komen. Lichaamsbeweging is bijvoorbeeld een goede manier om de spieren in je rug te versterken en je flexibiliteit te verbeteren. Yoga en Pilates zijn twee vormen van lichaamsbeweging die bijzonder nuttig kunnen zijn voor mensen met rugpijn. Als je last heb van chronische rugpijn, kan je ook acupunctuur of massagetherapie overwegen. Ook is het verstandig om te investeren in een ergo stoel aangezien deze dynamische 

Als is worstelt met rugpijn, blijf er dan niet meelopen! Er zijn veel verschillende behandelingsmogelijkheden en met een beetje uitproberen zal je zeker iets vinden dat voor jou werkt. Deze tips helpen je op weg naar een pijnvrij leven!

Bron: Spinalis