Wordt fit met een elektrische fiets!


Vooral in de warmere zomermaanden is het ideaal om lekker een stukje te gaan fietsen. Fietsen is een goede manier om fit te worden en is bovendien erg goed voor je gezondheid. Dit wordt nog makkelijker gemaakt met een elektrische fiets. Een elektrische fiets maakt het fietsen minder zwaar, waardoor je sneller gemotiveerd zult zijn. Dit heeft dan weer voordelen voor je gezondheid en het opbouwen van conditie. In deze blog leggen we je hier meer over uit.

De gezondheidsvoordelen van regelmatig fietsen

Regelmatig fietsen zorgt ten eerste voor vetverbranding doordat je lekker aan het bewegen bent. Deze beweging is ook goed voor het opbouwen van spiermassa. Tijdens het fietsen train je vooral je benen en dit is dan ook waar de meeste spieren opgebouwd zullen worden. Daarnaast verhoog je door de beweging je hartritme, waardoor je bloed sneller gaat stromen door je aderen. Dit is goed voor je aangezien hierdoor de voedingsstoffen sneller worden aangevoerd in je lichaam en de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor verklein je dan weer de kans op ziektes. Naast al deze fysieke voordelen is fietsen ook erg goed voor je mentale gezondheid. Het is bijvoorbeeld een goede manier om stress te verminderen en het zorgt ervoor dat de stof endorfine vrijkomt, het gelukshormoon. Fietsen kan dus ook een positieve invloed hebben op je humeur. 

Het opbouwen van je conditie

Met een elektrische fiets kan je makkelijk je conditie opbouwen. Een elektrische fiets heeft namelijk trapondersteuning, wat het fietsen een stuk minder zwaar maakt. Deze kan je zelf instellen afhankelijk van hoe zwaar of makkelijk je het wilt hebben. Als je nog maar net begint met het opbouwen van je conditie kan je deze vrij hoog instellen om zo veel ondersteuning te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je ook in het begin al meteen lange afstanden af kan leggen. Naarmate je conditie verbetert, kan je de trapondersteuning steeds wat lager zetten, totdat je hem uiteindelijk misschien helemaal niet meer nodig hebt.