Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna? 


Een infrarood sauna biedt verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder ontspanning, pijnverlichting, verbeterde bloedcirculatie en versterking van het immuunsysteem.

Ontspanning 

Een van de belangrijkste voordelen van een infrarood sauna is ontspanning. Door de warmte ontspannen de spieren, waardoor stress en spanning in het lichaam verminderen. Bovendien stimuleert een infrarood sauna de productie van endorfines, de ‘gelukshormonen’ die ons een gevoel van welzijn geven en de stemming verbeteren.

Pijnverlichting

Een infrarood sauna kan ook helpen bij pijnverlichting. De warmte dringt diep door in de spieren en gewrichten, wat kan helpen bij de verlichting van pijn en stijfheid. Mensen met chronische pijnklachten zoals artritis, fibromyalgie en rugpijn kunnen baat hebben bij regelmatig gebruik van een infrarood sauna.

Bloedcirculatie 

Een ander voordeel van een infrarood sauna is de verbetering van de bloedcirculatie. De warmte van de sauna zorgt ervoor dat de bloedvaten uitzetten, waardoor de doorbloeding verbetert. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van wondgenezing en het verbeteren van de huidconditie.

Immuunsysteem

Een infrarood sauna kan ook bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Het gebruik van de sauna kan de productie van witte bloedcellen stimuleren, die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem en het bestrijden van infecties en ziektes.

Gewichtsverlies 

Naast deze voordelen kan een infrarood sauna ook bijdragen aan gewichtsverlies, het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een infrarood sauna geen vervanging is voor een gezonde levensstijl en medische behandelingen.

Veiligheidsmaatregelen

Het is ook belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een infrarood sauna. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en hartproblemen, moeten voorzichtig zijn en hun arts raadplegen voordat ze een infrarood sauna gebruiken. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het gebruik van de sauna en de aanbevolen tijdslimieten te volgen.

In het algemeen biedt een infrarood sauna dus verschillende gezondheidsvoordelen en kan het een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Bron: www.bastu.nl