Afkicken op afstand zonder zorgen


Wanneer u worstelt met een verslaving kan het voorkomen dat uw omgeving voor uw gevoel te vaak hulp wil aanbieden waardoor het voor u misschien beter is om een kliniek in Zuid Afrika op te zoeken om daar aan uw verslaving te werken. Wanneer u naar een kliniek in het buitenland gaat kunt u zelf het contact met uw omgeving beheren zonder dat zij ineens voor de deur staan of u bij de supermarkt op staan te wachten, dat wordt namelijk nog wel eens meegemaakt. Wanneer u merkt dat uw omgeving te veel en te vaak ondersteuning aan wil bieden waardoor dat juist averechts werkt is het misschien wel tijd om ook fysiek wat afstand te nemen.

Een verandering van mensen en uitzicht

Wanneer u naar een kliniek in het buitenland gaat, wat veel Nederlandse instellingen zoals bijvoorbeeld www.connection-sggz.nl hebben, komt u natuurlijk in een heel andere omgeving terecht. Dit heeft een positieve invloed op uw denken en doen, want u kunt daar niet zomaar in die oude gewoontes vallen. Uw contacten voor het kopen van middelen zijn daar niet zomaar bereikbaar en bij gokverslaving kan er en wordt er vaak geregeld dat dat soort websites en spellen niet bereikbaar zijn op de locatie. U bent in zo’n kliniek omringd door gelijkgestemden die net als u daar zijn om aan zichzelf te werken en dat helpt ook uw motivatie omhoog te brengen.

Samen sta je altijd sterker

Omdat je met een groep gelijkgestemden verblijft sta je er nooit alleen voor. Naast de intensieve therapie en hulp kun je buiten de verplichte uren altijd een bakje koffie of praatje halen bij de andere mensen waarmee je verblijft. Zo houd je makkelijker de moed erin en kun je elkaar een hart onder de riem steken wanneer het even tegenzit. het is namelijk nooit makkelijk om van een verslaving af te komen, maar door het samen te doen met anderen die weten hoe jij je voelt hoeft je het nooit alleen te doen.